Ion Marin Mălinaş:,,Reîmpăduriţi şi plantaţi arbori în gradini şi plante pe balcon !”

Un singur om pe Terra consumă atâta oxigen într-un an, cât produc aprox. 640 de arbori, incluzând naveta cu maşina, la serviciu, călătoria cu avionul în concediu etc.. Or, noi am defrişat în mod sălbatic pădurile din România, fără să fi fost replantate, vînzând lemnul de multe ori sub preţ; tăiem pomii fructiferi şi alţi copaci, distrugem fîneţele în stil barbar şi desecăm lacurile şi luncile, pentru construcţii.

Toate acestea, împreună cu industria, avioanele şi circulaţia rutiera au dus la rezultatul, pe care le cunoaştem : schimbarea climei.

Este cazul să intreprindem ceva, fiecare în mod individual, să nu aşteptăm totul numai din partea Statului, căci ne aflăm în ceasul al doisprezecelea. Dacă nu vom reuşi să plantăm fiecare 600 de arbori, măcar să-i îngrijim pe cei existenţi şi să se sileasca fiecare să facă acestu lucru, pe terenul proprietate personala sau în locurile publice. O pădure are nevoie de 50 de ani, pentru a putea ajunge în faza de maturitate a copacilor, un pom fructifer de minimum opt sau zece ani şi dacă nu începem acum, atunci şi efectul lor se va lăsa aşteptat !

Eu am plantat anul acesta 20 de pomi, urmînd să continui în iarnă şi primavară ce urmează. >>>>>>>Ion Marin Mălinaş:,,Reîmpăduriţi şi plantaţi arbori în gradini şi plante pe balcon !”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: