CEZARINA ADAMESCU:,,CEA MAI MARE MIŞCARE GLOBALĂ – ORA PĂMÂNTULUI “

-tabletă-

Nu voi face o pledoarie pentru Ora Pământului. Date şi informaţii destule se găsesc pe Internet. Vreau doar să subliniez apartenenţa la o mişcare, chiar dacă va dura numai o oră. Dar ce nu se poate face într-o oră? Eminescu şi-ar fi dat “toate” pentru “o oră de iubire”. Într-o oră poţi face cât într-o viaţă. Poţi exista şi poţi înceta să exişti. Raed Arafat, medical-minune, spunea într-un clip recent că, lucrând atâţia ani la SMURD, a învăţat practic, cât de vulnerabilă este viaţa. Acum eşti şi peste zece secunde nu mai eşti. Aşa zicea el.

Eu zic că poţi să nu mai fii, chiar şi într-o clipită.

Ora pământului, cea mai mare mişcare globală din istorie. Timp de un ceas, se vor aprinde toţi licuricii din candele şi vor fi stinse becurile.

Mie nu-mi place să stau în întuneric. Niciodată nu mi-a plăcut. În copilărie, mă speriam de întuneric pentru că eram un copil temător.

Nici astăzi n-aş merge noaptea pe afară.

Dar, manifestarea comună de protejare a Pământului, conştientizarea omenirii despre pericolele pe care le reprezintă încălzirea globală, mă mobilizează. Iată că Pământul devine pentru o oră, un copilaş, în mâinile noastre. >>>>>>>>>>>>>>>>

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: