CEZARINA ADAMESCU:,,OM ŞI NATURĂ. ADEVĂRATA DEVOŢIUNE”

PRIETENII OMULUI

Oricât de nesuferită ţi s-ar părea viaţa la un momnent dat, existenţa unei făpturi pe lângă casa ta este de bun augur şi-ţi conferă o motivaţie pentru a înainta pe drumul destinat, fără să mai iei aminte la nefericire.

Astfel de făpturi se află pretutindeni şi ele-ţi mobilează existenţa, tonifiându-te, învigorându-te, întremându-te.  Au, cu alte cuvinte, rolul de tămăduitor de trup şi de suflet.

Un căţeluş, o pisicuţă, o pasăre, un animăluţ oarecare, devine partenerul tău de discuţii, de certuri, de mângâieri şi alintări nesfârşite. În plus, ştie să păstreze o taină, un secret, dacă i-l împărtăşeşti atunci când nu ai cu cine sta de vorbă.

Existenţa ta capătă un sens, o culoare, un nou avânt, o nouă mireasmă.

Inconvenientul este că acestea nu vorbesc, dar îşi manifestă simţămintele, cu ochii, urechile, coada, lăbuţele, mustăţile ş.a.

Cine nu iubeşte un animal, nu va fi capabil să iubească nici oamenii. Creaturile fără grai sunt şi ele semne ale mărinimiei Atotputernicului. Nu s-au ivit din neant. Au fost date în mediul lor natural pentru ca omul să se folosească de ele şi chiar să se împrietenească şi să se ataşeze de ele.

Proprietarii de animale recunosc cu glas unanim că animăluţul lor este un membru al familiei, că face parte din aceasta şi că nu concep să se despartă de el. Despărţirea este percepută acut şi e foarte dureroasă. Fiecare animal este personalizat, în funcţie de dragostea pe care i-o dăruim şi apoi de cea pe care o primim înapoi, într-un flux energetic care face bine ambelor părţi.>>>>>>>>>>>>>>>>

1 Response so far »

 1. 1

  Venera E.Dumitrescu-Staia said,

  Un articol foarte bun si de actualitate. Personal, de mic copil am avut câini, pisici, chiar si un iepure de angora. Am parasit tara de origine, România, dar cele 2 pisici pe care le aveam, bineînteles ca le-am adus cu mine. Au trecut în nefiinta, dar am o alta, cadou de la nepotul meu si el mare iubitor de animale în general si în special de câini si pisici; de curând însa a adoptat un LAPIN BELIER, dupa ce labradorul BABETTE pe care-l avea, a trecut si el în Eternitate la vârsta de 14 ani.
  Personal pot afirma cu tristete ca – CU CÂT AM CUNOSCUT MAI BINE OAMENII, CU ATÂT IUBESC SI MAI MULT ANIMALELE.
  Venera Dumitrescu-Staia
  (Montréal, Canada)


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: