Andrea Cristescu: Elevi instruiţi în unicitatea şi bogăţia naturală a Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei

2013-04-11_232920          

2013-04-11_224644Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei în colaborare cu Ocolul Silvic Mehadia a organizat un concurs de ecologizare şi identificare specii de arbori şi elemente unice din aria naturală protejată, în data de 03.04.2013, cu ocazia „Lunii Plantării Arborilor”, prin implicarea elevilor de clasa a VI-a de la Liceul Hercules din Băile-Herculane şi Şcoala Gimnazială Topleţ. 

         În perioada premergătoare concursului s-a organizat o ieşire în teren, pe un traseu turistic din rezervaţia Coronini-Bedina în vederea 2013-04-11_224732prezentării unor specii de arbori şi elementelor unice care caracterizează Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.

           Concursul a constat din două etape, în prima etapă elevii au adunat deşeuri din şi împrejurimile peşterii Hoţilor. Elevii au avut la dispoziţie 15 minute, timp în care echipa din Băile-Herculane a adunat 12 kg de gunoaie, iar echipa din Topleţ 12,5 kg. În a doua etapă li s-a înmânat o 2013-04-11_224748fişă cu 4 întrebări, acestea au făcut referire la cunoştinţele acumulate în urma ieşirii în teren. Echipa de la Şcoala Gimnazială Topleţ a obţinut 38 de puncte, iar echipa de la Liceul Hercules din Băile-Herculane 37 de puncte.

            Acţiunea a fost dusă la bun sfârşit, ţinând cont că am avut parte de o vreme capricioasă şi ploioasă. Elevii au dat dovadă de determinare în a duce la bun sfârşit ambele etape din concurs şi au demonstrat că în decursul excursiei în Parcul Naţional2013-04-11_224758 Domogled-Valea Cernei au fost receptivi la noutăţile prezentate de angajaţii Parcului Naţional şi Ocolului Silvic Mehadia.

            Colaborarea cu Ocolul Silvic Mehadia a fost oportună deoarece ambele instituţii sărbătoresc cu ocazia „Lunii Plantării Arborilor” continuitatea naturii, durabilitatea pădurii şi a vieţii pe pământ.

 

Andrea Cristescu – Responsabil relaţii cu comunităţile şi educaţie ecologică

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: