Puieţi plantaţi cu ocazia „Lunii plantării arborilor”

2013-04-11_232920

2014-03-24_230124

Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei în colaborare cu Ocolul Silvic Băile-Herculane a organizat în data de 19.03.2014 o acţiune de conştientizare, cu ocazia „Lunii Plantării Arborilor”, prin implicarea elevilor de clasa a V-a de la Liceul Hercules din Băile-Herculane.
„Luna plantării arborilor”, se sărbătoreşte în fiecare an în perioada 15 martie-15 aprilie. Evenimentele prin care ne putem manifesta respectul faţă de natură şi faţă de păduri, care ne asigură o serie de resurse incontestabile, pot fi diverse. Acţiunea de conştientizare s-a desfăşurat în unitatea de producţie Iardaştiţa aparţinătoare Ocolului Silvic Băile-Herculane. Elevilor li s-a explicat în ce constă activitatea de reîmpădurire, speciile utilizate în aceste sens, modul de plantare şi importanţa unor astfel de activităţi pentru perenitatea pădurilor şi a vieţii pe pământ. De asemenea, participanţii au aflat despre aspectele istorice legate de evenimentul sărbătorit şi valorile naturale din Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.
Activitatea practică a constat din pregătirea unei vetre de plantare şi plantarea propriuzisă a unui puiet de fag, paltin şi brad. Elevii au participat cu entuziasm la acţiunea de plantare şi au fost receptivi la toate informaţiile furnizate de personalul de specialitate din cadrul Ocolului Silvic Băile-Herculane.2014-03-24_230211
După încheierea activităţii de plantare, pentru a se verifica cunoştinţele acumulate, s-a iniţiat un joc, elevii formând un cerc, iar fiecare dintre aceştia a adresat câte o întrebare unui alt participant la joc, selectând respondentul prin aruncarea unui obiect către acesta. Acest joc a reprezentat o activitate competitivă, prin care fiecare elev a putut demonstra abilităţile de comunicare şi interacţionare, dar şi capacitatea de reţinere a unor informaţii noi.
Activitatea în ansamblu, a fost menită să le insufle elevilor respect pentru resursele pădurii şi dezvoltarea unui comportament ecologic faţă de valorile naturale.

Andrea Cristescu – Responsabil relaţii cu comunităţile şi educaţie ecologică

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: