COMUNICAT DE PRESĂ

2015-10-22_214618Băile-Herculane, 21.10.2015

În data de 23 octombrie 2015, începând cu ora 0930, în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei au loc o serie de acţiuni, cu implicarea voluntarilor, în cadrul proiectului „ Implică-te! E NATURAL să fii voluntar”.

Reprezentanţii Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, alături de voluntarii selectaţi de la Liceului Hercules din Băile-Herculane, vor marca traseul de acces în cătunul Ineleţ, zona: Băile-Herculane – km 20 (acces scăriţe) – Cătunul Ineleţ – Punte Stoian, urmând a realiza şi o prezentare despre parcul naţional elevilor de la Şcoala Ineleţ. Totodată, ei vor urmări identificarea posibilităţilor de cazare şi campare, respectiv vânzării de produse tradiţionale, în gospodăriile din cătunul Ineleţ.

“În Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei există numeroase cătune unde localnicii trăiesc în condiţii deosebite, deoarece nu au curent electric şi apă curentă. Cea mai scurtă cale de a ajunge în cătunul Ineleţ este prin escaladarea unor scări din lemn proptite de o stâncă verticală. Datorită faptului că accesul este dificil şi localnicii nu au facilităţile vieţii moderne, tendinţa acestora este să părăsească aceste zone deosebite. Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei şi-a propus realizarea marcajului de traseu de acces în cătunul Ineleţ. Totodată, urmărim promovarea şi dezvoltarea ecoturismului în colaborare cu comunitatea locală, în beneficiul acesteia.”, a declarat Andrea Kurta, specialist în domeniul educaţiei ecologice / coordonator activitate Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei.

„Promovarea cătunului Ineleţ din Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei” se desfăşoară în cadrul proiectului „ Implică-te! E NATURAL să fii voluntar”. Alături de alte 10 activităţi, ea face parte din programele de voluntariat în sprijinul protecției naturii, dezvoltate de administratori de arii protejate, în urma participării lor la sesiuni de instruire derulate în cadrul aceluiaşi proiect.

Proiectul „ Implică-te! E NATURAL să fii voluntar” propune soluții pentru stimularea cetățeniei active prin acțiuni de voluntariat pentru protecția naturii şi este implementat, în perioada aprilie 2015 – martie 2016, de ProPark Fundaţia pentru Arii Protejate împreună cu Federaţia Coaliţia 2000 şi Asociaţia Administratorilor de Arii Naturale Protejate. Bugetul proiectului este de 38.800 de euro, dintre care 34.985 reprezintă  contribuţia granturile SEE, 2009-2014, din cadrul programului Fondului ONG în România.

Pentru mai multe informaţii despre granturile SEE 2009 – 2014 vă rugăm să consultaţi:  www.eeagrants.ro.

Notă pentru editori:

  1. Pentru mai multe informații despre activitate, contactați: Andrea Kurta, specialist în domeniul educaţiei ecologice / coordonator activitate Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, tel: 0748127421, email: andreacristescu@yahoo.com
  2. În caz de vreme nefavorabilă, activitatea se va derula în data de 28 octombrie 2015.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: