PAGINA VERDE – obiective

dscf3236

Depasind o era a unei profunde industrializari in care lemnul a constituit o importanta materie prima, astazi ne indreptam spre o Europa preocupata mai mult ca oricand de rolul de protectie al padurilor, si, intr-o mai mica masura, de cel de productie..

Intr-o Romanie a carei istorie a fost scrisa pe coaja lemnului, in care stramosii nostri si-au gasit hrana si adapostul in vremurile de restriste in mijlocul padurii, o obligatie a noastra, a tuturor, este acum, restabilirea acelei comunicari intre om si natura, care de-a lungul anilor a oferit acel echilibru necesar convietuirii intre om si padure care a existat la starmosii nostri ce au trait pe aceste meleaguri, carora le-a fost draga dscf3239padurea si au cantat-o in doine si balade.

Dragostea fata de natura, fata de padure, nu se poate genera decat printr-un atent si constant proces educativ si formativ, izvorat din convingerea fiecaruia ca unica sansa de supravietuire decurge din ideea ca trebuie sa invatam sa ne deprindem a intelege si a convietui cu natura.

De aceea, incepand cu acest numar, dorim initierea unei pagini, pe care o s-o numim ,,Pagina verde”, care, prin continutul ei, sa sensibilizeze cititorii cu privire la problemele legate de mediu, de padure si de tot ceea ce este legat de mentinerea si asigurarea urmasilor nostri a unui mediu de viata curat si sigur.

dscf3280 In realizarea acestui deziderat , padurea prin rolul ei de echilibru dar si prin actiunea pozitiva care o exercita in cadrul mediului fizic, joaca un rol primordial, si, datorita acestui fapt, o sa-i acordam o importanta sporita..

Cu totii dorim sa asiguram copiilor nostri o anumita bunastare materiala, dar suntem constienti oare ca pentru a se bucura de acesta bunastare ei au nevoie si de sanatate si siguranta? De sanatatea mediului care nu poatre fi asigurat decat prin actiunile noastre constiente de protectia si menajarea mediului inconjurator de actiuniea factorilor distructivi si a inconstientei unora din semenii nostri care prin goana lor oarba dupa profituri usoare si imediate sunt dispusi sa riste siguranta noastra a tuturor si implicit a urmasilor nostri si a lor.


Reclame

1 Response so far »

  1. 1

    Mihai Popescu said,

    Am descoperit impreuna cu elevii mei „Pagina Verde”, fiind bucurosi sa gasim materiale(poezii si sceneta), cu ajutorul carora vom cinsti padurea in acest an.Toate subiectele sunt interesane, iar prezentarea este placuta.
    prof. Mihai Popescu, Ploiesti


Comment RSS · TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: