Andrea Cristescu: NATURA ÎN ANOTIMPUL RECE

            Elevii claselor a VI-a din cadrul Liceului Hercules din Băile-Herculane au avut oportunitatea, în data de 20.02.2013, să participe la o prezentare tematică organizată de Administraţia Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. Această acţiune face parte din programul educaţional „Natura în anotimpul rece pe suprafaţa Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei”, iniţiat de administraţia parcului şi aflat la cea de-a doua ediţie.

            Această activitate a fost precedată de alte două, similare ca orientare şi conţinut, la clasele primare din Bârza-Topleţ şi Cornereva.

            Printre obiectivele de management ale administraţiei parcului naţional se află şi promovarea activităţilor de conştientizare şi educaţie în rândul comunităţilor şi turiştilor. În sensul îndeplinirii obiectivului, activităţile educaţionale se axează pe schimbarea percepţiei celor implicaţi direct şi indirect, asupra necesităţii de protecţie a ariilor naturale protejate.

            Prin programul educaţional „Natura în anotimpul rece pe suprafaţa Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei”, elevii au avut posibilitatea să înveţe despre fenomenele naturale ce au loc în sezonul rece şi cum influenţează acestea existenţa plantelor şi arborilor. De asemenea, s-a precizat ce este un parc naţional şi care sunt caracteristicile generale ale Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. În vederea verificării cunoştinţelor, la finalul prezentării tematice, elevii au primit câte o fişă cu 4 întrebări. Scopul acesteia constă în evaluarea interesului elevilor cu privire la subiectul discutat şi în stabilirea elementelor informaţionale asimilate.

            Cu ocazia unor astfel de acţiuni educaţionale, administraţia parcului naţional poate intensifica interesul elevilor, faţă de nevoia noastră a tuturor, de a menţine starea mediului natural măcar la nivelul de protecţie la care se află în prezent.

            Nu trebuie să uităm că suntem doar simpli chiriaşi pe acest pământ şi se cuvine ca generaţiile viitoare să moştenească bogăţia valorilor naturale de care am avut parte şi noi.  

 

Andrea Cristescu – Responsabil relaţii cu comunităţile şi educaţie ecologică

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: